ВИДЕО: В Разград откриха изложба на известния местен художник Тодор Тодоров

By 24 Януари 2022 Прочетена 1374 пъти 0

Изложба на известния разградски художник Тодор Тодоров, посветена на Деня на Разград, бе открита в Художествената галерия "Проф. Илия Петров".

Тя е част от културния календар на Общината по повод празника на града - 28 януари.

Експозицията е от 68 платна на разградския творец, който е и директор на художествената галерия в града. Изложбата под надслов "Стълба към небето" е вдъхновена от заглавието на песен на Лед Цепелин.

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев поздрави Тодор Тодоров за експозицията и му пожела нови творчески успехи.

РЕКЛАМА


Тодор Тодоров се ползва с уважението както на своите съграждани, така и на представители на гилдията на художниците от цялата страна. Именно участници в националната изложба "Лудогорие" през миналата година, номинираха Тодор Тодоров за носител на званието "Почетен гражданин на Разград". Предложението ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 27 януари, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тодор Тодоров е утвърден творец със собствен стил в изобразителното изкуство, който брилянтно владее колорита и техниките, чрез които отправя посланията си към ценителите на изкуството. Участник в много изложби, той е също така ръководител, който непрекъснато обогатява фонда на галерията и я развива успешно като водещ културен институт в града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 24 Януари 2022 16:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net