В Разград започна дезинфекция с аерозолни машини /ВИДЕО/

By 28 Април 2020 Прочетена 1079 пъти 0

В жилищен комплекс "Орел" и в центъра на Разград бе извършена дезинфекция с аерозолни машини.

Тя започна още от сутринта, като обхвана обществените места в централната част на Разград, където преминават най-много хора, както и в най-гъсто населения жилищен комплекс - "Орел".

Процедурата, както и препаратите, които се използваха, са дарение от разградска фирма, специализирана в тази дейност. Три машини на търговското дружество разпръскваха дезинфектант, преминайки по маршрут от таксиметровата пиаца до "Момина чешма" през пешеходната зона в центъра на Разград, край кръговото кръстовище, по ул. "Дунав", а след това и по основни улици в ЖК "Орел".


На територията на Община Разград започна и дезакаризация. Общата площ на подлежащите на третиране с препарати срещу кърлежи участъци е 260 декара, като пръскането стартира от ЖК "Орел" и ще приключи за седмица. Дезакаризацията се извършва по договор на Община Разград с фирма-изпълнител на стойност около 18 000 лева, като той включва четири вида дейности: дезакаризация, дезинфекция, дезинсекция и дератизация.

Пръскането срещу кърлежи се извършва два пъти годишно – през пролетта и през есента.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 28 Април 2020 13:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.