Въвеждат 12 противоепидемични мерки срещу бума на COVID-19 в Ясеновец /ВИДЕО, ДОКУМЕНТ/

By 12 Юни 2020 Прочетена 3244 пъти 0

Въвеждат 12 противоепидемични мерки в разградското село Ясеновец заради увеличаване броя на случаите на заразени с коронавирус.

Новите изисквания ще са в сила до 24 юни. Те са въведени със заповед на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

В нея е разпоредено всички лица, които се намират в закрити и открити обществени места да носят защитна маска или шал и да спазват физическа дистанция най-малко от 1,5 метра. Освен това се забранява провеждането на организирани събития, в т.ч. семейни тържества. Няма да работят и разположените автомати за напитки и храни на територията на селото до второ нареждане.


Със заповедта се забранява продажбата на хранителни и нехранителни стоки и продукти от маси, ръчни колички, скари, каравани и други, както и поставяне на маси за консумация към заведения за бързо хранене и развлечения и пред магазини. По предварително утвърден график пък ще бъде извършена дезинфекция на улиците в Ясеновец.

При констатиране на нарушения, на лицата ще се търси административно-наказателна отговорност. Мерките могат да бъдат променяни в зависимост от развитието на епидемичната ситуация. Контролът по изпълнението им се възлага на кмета на Ясеновец Сали Салиев и на здравния медиатор Ерджан Хасанов със съдействието на Областната дирекция по безопасност на храните.

zapoved_kmet_qsenovec.jpg

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Юни 2020 15:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net