Въведеждат еднопосочно движение в района на ОУ "Никола Икономов" в Разград /ВИДЕО/

By 26 Октомври 2020 Прочетена 1320 пъти 0

Предлагат да се въведе еднопосочно движение по улица "Вардар" в района на Основно училище "Никола Икономов" в Разград.

Предложението бе разгледано на заседание на Общинската комисия по организация на движението, в която участват и представители на Пътна полиция, отдел "Опазване на обществения ред" и на група "Пътна сигнализация" в Общинско предприятие "Ремонтстрой".

Според директора на училището Димитър Петров има затруднения в движението и опасност от пътни произшествия поради това, че около 80% от учениците се водят и прибират от родителите си с автомобили. Така в началото и края на учебния ден пред централния вход на училището се образуват задръствания и критични ситуации. Там спират и училищните автобуси, за които двупосочното движение на коли също създава затруднения.


Членовете на комисията извършиха оглед на място, след което бяха единодушни, че определянето на еднопосочно движение по ул. "Вардар" в района на ОУ "Никола Икономов" ще облекчи трафика в района и ще намали предпоставките за инциденти.

Започна и самата процедура по въвеждане на промяната, като съгласно протокола от заседанието на комсиията, движението по ул. "Вардар" става еднопосочно в участъка между улиците "Янтра" и "Брегалница", където е южният вход на ОУ "Никола Икономов".

Движението в една посока се организира със съответните пътни знаци, които ще бъдат поставени от служители на Общинско предприятие "Ремонтстрой".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 26 Октомври 2020 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net