Възстановка "Освобождение" ще се проведе в Разград по случай 3-ти март

By 22 Февруари 2019 Прочетена 1824 пъти 0
В нея ще участват 65 гости - реенактори, към тях ще се присъединят артисти от Капанския ансамбъл В нея ще участват 65 гости - реенактори, към тях ще се присъединят артисти от Капанския ансамбъл снимка: КИС 13

Представиха културната програма за честването на националния празник на България – 3 март в Разград. За първи път през тази година ще се проведе и историческа възстановка "Освобождение", която ще се състои навръх празника от 11:00 часа.

Сдружение "Жива история" от Шумен ще пресъздаде военните действия при село Езерче, посрещането на Освободителите в Разград и подписването на Санстефанския мирен договор. Във възстановката ще участват 65 гости - реенактори, като към тях ще се присъединят артисти от Капански ансамбъл - Разград.

Тържеството за националния празник на България в Разград ще продължи с издигане на националното знаме от новите почетни граждани Здравко Душков, Здравко Занков и проф. Пламен Радев. Тържествено слово ще произнесе кметът на Общината д-р Валентин Василев. Честването на 3-ти март ще завърши с ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Февруари 2019 19:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net