Втори починал и нов заразен с COVID-19 в Разградско, отново се лекува в Русе /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

By 16 Юни 2020 Прочетена 2567 пъти 0

77-годишна жена от село Ясеновец е вторият починал с COVID-19 в област Разград.

За това съобщават от Регионалната здравна инспекция в Лудогорието.

Жената е била в тежко състояние и е била интубирана. Впоследствие обаче нейното състояние се подобрява и на 28 май тя е била екстубирана. Вчера, след два отрицателни PCR-теста, възрастната жена е била изписана от МБАЛ - Разград. Още същият ден обаче жената, която е била с придружаващи заболявания и увредено общо състояние, е починала в дома си. 

Погребението е било извършено днес. Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 изказват съболезнования на семейството и близките на починалата.

РЕКЛАМА:


Междувременно РЗИ – Разград информира и за нов потвърден случай на COVID-19 в областта.

Новият случай е жена на 37 години от село Ясеновец. Тя е потърсила медицинска помощ на 14 юни в МБАЛ "Св. Иван Рилски". След взет PCR-тест е установено, че жената е заразена с COVID-19.

Дамата обаче отказала лечение в Разград и на 15 юни потърсила медицинска помощ в УМБАЛ "Канев" в Русе. Там тя е хоспитализиране в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Не е съобщила да има придружаващи заболявания. Контактните й лица пък са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Така общият брой на регистрираните заразени с COVID-19 в Разградско става 42, като от тях активни са 32. На стационарно лечение в Разградската болница са 11 души, 5 са хоспитализирани в УМБАЛ "Медика" в Русе и 1 - в УМБАЛ "Канев", също в Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Юни 2020 17:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net