ВИДЕО: Започна дългоочакваният ремонт на Разградската библиотека

By 25 Ноември 2022 Прочетена 639 пъти 0

В Разград започна ремонтът на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев".

Дейностите се извършват по проект "Енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в община Разград".

Фирмата-изпълнител започна ремонта от покрива, заради компрометирани участъци, които предизвикваха постоянни течове през последните години в отдел "Изкуство" и "Краезнание", читалнята, хранилищата и в дирекцията на библиотеката.

Освен ремонт на покрива, предстои подмяна на вътрешна и външна дограма. Предвидено е и обновяване на настилките около сградата и във вътрешния двор. Предстои изолиране на външните стени, за намаляване на топлинните загуби. В хода на ремонта ще се подмени отоплителната инсталация в сградата. Освен това, вместо досегашните осветителни тела, ще се поставят нови енергоспестяващи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В момента работата на културната институция продължава както досега, като редът за обслужване на читателите не е променен. Когато започне поетапният ремонт на вътрешните части на сградата, ще бъде въвеждан временен ред за обслужване.

Припомняме, че в проекта за енергийна ефективност и реконструкция по Оперативна програма "Региони в растеж", освен Регионалната библиотека, са включени две сгради на културни институции - Етнографския музей и Музикална школа "Илия Бърнев".

Общата стойност на проекта е над 800 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 25 Ноември 2022 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net