fbpx

Започна набиране на преброители и контрольори за преброяването на населнието в Разградско /ВИДЕО/

By 16 Септември 2020 Прочетена 500 пъти 0

Започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари преброяване на населението и жилищния фонд.

В област Разград ще бъдат ангажирани около 500 човека, които ще преминат специални обучения.

Предпочитат се комуникативни кандидати, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Преброителите ще бъдат с работно време от 08:00 до 20:00 часа, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък.


Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

В област Разград ще бъдат ангажирани над 400 преброители и около 90 контрольори, които ще преминат специални обучения и и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Септември 2020 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.