ВИДЕО: Започна основният ремонт на улица "Велес" в Разград ВОДЕЩА НОВИНА

By 14 Октомври 2024

В Разград започна основен ремонт на улица "Велес".

Тя е ключова за града, тъй като по нея минава потокът от автомобили и пешеходци от най-гъсто населения комплекс "Орел" към центъра. За периода на ремонтните работи в участъка от 280 метра е въведена забрана за движение, като временната организация ще важи до приключване на строителните дейности.

РЕКЛАМА


Ремонтът на ул. "Велес" включва полагане на два пласта асфалт от 4 и 6 сантиметра, както и обновяване на тротоарната настилка. Ще се положат и нови бордюри, които на кръстовищата ще се понижат до нивото на настилката, като по този начин ще се осигури достъп на хората в неравностойно положение, както и на детски колички.

Ремонтът на ул. "Велес" е на стойност над 380 000 лева. Дейностите са част от обществена поръчка за ремонт на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в Разград и населените места на общината.

За целите на проекта временно се премахва заграждението, което затваря "Дъбрава" откъм ул. "Велес". Пътният знак за тупик на кръстовището със "Скопие" също ще бъде закрит, а светофарът – временно изключен. Организацията на движение предвижда и използване на обходен маршрут по улиците "Странджа", "Скопие" и "Дъбрава".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.