Започна подготовката за големия ремонт на ул. "Странджа" в Разград /ВИДЕО/

By 30 Март 2021 Прочетена 2048 пъти 0

Започнаха подготвителните работи по ремонта на улица "Странджа" в Разград.

Проектът включва изграждане на ново кръгово кръстовище и реконструкция на участък от близо 500 метра до кръстовището с булевард "Априлско въстание".

В същото време се подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за ремонт на друг участък от улица "Странджа" със средства от държавния бюджет.

Вчера и днес работници извършваха трасировъчни дейности по уличното платно. Експерти от Община Разград пък проведоха работна среща с представители на телекомуникационна компания на мястото, където ще бъде изградено кръговото кръстовище, за да обсъдят възможностите за преместване на комуникациите на дружеството от този участък в други галерии.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА ПОЗИЦИЯ


До края на седмицата ще бъде извършена нивелация на участъка, а следващата седмица – на 5 април – ще бъде открита строителната площадка. До края на април ще се извършват дейности извън пътното платно, неналагащи отбиване на движението.

Във връзка с продължителни строително-монтажни дейности в периода от 1 до 30 май обаче ще бъде въведена временна забрана за движение в някои участъци, като през това време ще се използва обходен маршрут.

Ремонтът на ул. "Странджа" в участъка от кръстовището с бул. "Априлско въстание" до кръстовището с ул. "Дунав" е на стойност 382 000 лв. със средства от общинския бюджет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net