Започна подготовката за предстоящия отоплителен сезон в община Разград

By 19 Юли 2019 Прочетена 1669 пъти 0
Снабдяването става чрез общинското предприятие "Разградлес" Снабдяването става чрез общинското предприятие "Разградлес" снимка: КИС 13

В Разград започна подготовката за отоплителния сезон за предоставяне на дървесина за огрев на общински структури и социални групи.

Снабдяването става чрез общинското предприятие "Разградлес".

Заявки са подали 8 детски градини от населените места в общината, както и три основни училища - от Киченица, Осенец и Стражец. 20 селски кметства също са включени в списъка със заявки, като необходимост от най-много дървесина - 40 кубика, е заявило кметството в Ясеновец. Общинското предприятие "Паркстрой" е подало заявка за снабдяване с дърва за нуждите на елитпазара в Гецово, както и за гробищния парк и охраната му. Очаква се да получат дървесина и 18 читалища, като 17 от тях са в селата, а от Разград необходимост от 25 кубика дървесина е заявило читалище "Напредък". Ще получат дърва за отопление през зимния сезон и 14 пенсионерски клуба. В обобщената заявка са включени и 3 църкви, 2 сдружения, както и 5 мюсюлмански храма на територията на общината.

Списъкът ще бъде одобрен на предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 30 юли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net