ВИДЕО: Започна подготовката за предстоящото заседание на Общински съвет - Разград

By 15 Юни 2021 Прочетена 1488 пъти 0

В Разград започна започна подготовката за насроченото за 29 юни заседание на Общинския съвет, което по традиция телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

В постоянните комисии влизат за одобрение редица докладни записки, една от които е за приемане на актуализирано разпределение на променения бюджет към края на миналата година.

Ще бъде представен и отчета за изпълнението на бюджета на Община Разград и сметките за средства от Европейския съюз през 2020.

 С пари от бюджета и други източници на финансиране са извършени редица ремонти в общината. Изпълнението на капиталовите разходи включва обновени улици в Разград за 83 000 лв., основен ремонт на покрива на сградата на Художествена галерия "Проф.Илия Петров", на кметството в село Островче и на здравната служба в село Липник за 23 000 лв.


След като беше реновиран за 20 000 лева, заработи шадраванът на ул. "Васил Левски". Извършен е и основен ремонт на пътя Манастирско - Разград - Островче - до границата на общините Разград и Лозница, като там са вложени 170 000 лв. Същото толкова средства са отишли и за ремонта на пътя Разград – Киченица.

Изградена е улична водопроводна мрежа и канализация по улици в Разград и селата Дянково и Недоклан за 31 000 лв., като основната част от дейностите продължават и през тази година. Вложените средства в изграждане на детски, спортни и фитнес площадки са 36 000 лв., а в изграждане на достъпна среда, алейно осветление, вертикална планировка и водоплътен тротоар около Спортна зала "Абритус" – 178 000 лв.

Направени са пешеходни алеи в Нов гробищен парк – Разград за 30 000 лв. Вече има и система за видеонаблюдение за 13 000 лева в някои райони на Разград.

Предстои докладните записки да бъдат обсъдени на комисиите в Общинския съвет преди да бъдат гласувани на заседанието на местния парламент на 29 юни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 15 Юни 2021 17:52
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net