Започна повторното засаждане на 615 фиданки в ЖК "Орел" в Разград /ВИДЕО/

By 23 Ноември 2020 Прочетена 1155 пъти 0

Започна повторното засаждане на 615 фиданки в най-големия Жилищен комплекс в Разград - "Орел".

Те ще бъдат на мястото на засадените преди 2 години по проект за паркоустрояване на квартала.

Припомняме, че през лятото от Агенция "Одит на средствата от Европейския съюз" извършиха проверка и констатираха, че множество от дърветата и храстите са изсъхнали, поради което отправиха препоръка към Община Разград те да бъдат подменени. Дейностите бяха планирани от местната управа за ноември, което е подходящ период за засаждане на подобни растения.


При изваждането на изсъхналите дръвчета бе установено, че част от тях са засадени с пластмасовите си саксии, на плитко или със скъсена коренова система. Общинското ръководство внесе в Окръжна прокуратура сигнал за установеното, като бе уведомена и обществеността за начина на изпълнение на европейския проект в предходния мандат.

Днес засаждането на новите фиданки се извършва по всички правила. След като се извадят от саксиите, пръстта в кореновата система се разрохва и се поставят в дупки с дълбочина 40 см. Запълват се с пръст до средата, след което се трамбова, с цел уплътняване около засадените дървета. Фиданката се полива и продължава запълването с пръст.

Днес бяха засадени 100 фиданки ясен. Утре работниците продължават с иглолистните дървета – чер бор, смърч и туя. Очаква се повторното засаждане да приключи до края на седмицата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 23 Ноември 2020 17:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net