Започна събирането на местните данъци и такси в Община Разград /ВИДЕО/

By 14 Февруари 2020 Прочетена 1067 пъти 0

От днес започва кампанията по събиране на местни данъци и такси в Разград. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5%.

Въпреки че данъците са един от основните приходоизточници на Общината, данъчната тежест през тази година се запазва, заяви за Новините на телевизия КИС 13 заместник-кметът Добрин Добрев. 

Общината ще продължи политиката на висока събираемост, като един от начините е чрез съвместна работа с частните съдебни изпълнители. Друг момент, който спомага за подобряване на събираемостта са различните начини за плащане.


Съгласно Закона, данъка върху недвижимите имоти, налога върху превозните средства и таксата за битови отпадъци се дължат на вноски - до 30 юни и до 31 октомври.

След изтичане на тези срокове започва начисляване на лихви за просрочие. Плащането на патентния данък е на тримесечие, а туристическият се внася от данъчно задължените лица до 15 число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките. Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Февруари 2020 16:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net