ВИДЕО: Започна трескава подготовка за Панаира на киселото мляко в Разград

By 19 Юли 2024

Три дни Разград отново ще се превърне в столица на киселото мляко.

От 21 до 23 юли градът е домакин на 22-ото издание на Панаира на киселото мляко и съпътстващия го Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. 

В района около "Момина чешма" започна монтирането на павилионите и сергиите на участниците в панаира. 110 майстори – занаятчии от цялата страна ще представят своите произведения по щандовете.

РЕКЛАМА


Готов е и новият елемент в украсата на града в навечерието на Панаира на киселото мляко - арка до фонтана с момченцата в градинката до Часовниковата кула.

На търговските щандове продукцията си ще покажат и 12 производители на мляко и млечни продукти.

Програмата предвижда и провеждането на много конкурси и състезания. Малчуганите ще могат да участват в детската работилница "Първи стъпки в занаята" и в конкурса за детска рисунка. В градинката пред Художествената галерия "Проф. Илия Петров" ще се състои и пленер по рисуване на тема "Панаир на киселото мляко".

Певци, танцьори и музиканти от 10 държави на 5 континента ще се включат в програмата на панаира по време на концертите в трите фестивални вечери. За поредна година телевизия КИС 13 ще ви направи преки свидетели на спектаклите, като предаванията ще стартират в 20:30 часа на 21, 22 и 23 юли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.