ВИДЕО: Започва проектиране на основен ремонт на ул. "Велес" в Разград

By 12 Юни 2023

Община Разград стартира обществена поръчка за проектиране на основен ремонт на ул. "Велес".

Става дума за участъка от бул. "Странджа" до ул. "Жеравна". Предвидената инвестиция за проектиране и авторски надзор е от порядъка на 12 500 лева без ДДС. Срокът за кандидатстване по обществената поръчка е до 20 юни. 

В резултат на интензивното използване, уличното платното е силно амортизирано. Налице са и много неравности, дължащи се на пропадане поради слаба основа и изронена асфалтова настилка. Голяма част от пътните бордюри се също повредени, компрометирани са и настилките на тротоарите.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В участъка от кръстовището с бул. "Странджа" до училище "Христо Ботев", улицата е с голяма денивелация. Освен това ремонтът се налага и заради строителните дейности по улицата във връзка с мащабния ВиК проект, който се извършва в момента.

За проектирания участък се предвижда ремонт на съществуващата настилка и наличните улични съоръжения и принадлежности, подмяна на бордюрите и ремонт на тротоарите за пешеходци от двете страни на платното за движение. Подходите към съществуващи гаражи и дворни пространства ще се изпълнят с легнали бордюри и с усилена настилка.

Очаква се след ремонта, да се подобрят техническите елементи и да се гарантират носимоспособността и равността на настилката, доброто отводняване, както и безопасността на автомобилното движение и пешеходците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.