Започва втората фаза на ваксинацията в област Разград /ВИДЕО/

By 08 Февруари 2021 Прочетена 1005 пъти 0

Започва втората фаза от ваксинационния план в област Разград.

Тя обхваща учители и служители в учебни и детски заведения, както и потребители и персонал в домовете за социални услуги.

Имунизацията в центровете за настаняване от семеен тип ще се извършва от общопроктикуващите лекари, а ваксините на педагогическия и непедагогическия персонал в училищата и детските градини ще се поставят в специализираните имунизационни кабинети, разкрити в болниците в Разград, Исперих и Кубрат.

Желание да се ваксинират са заявили 519 учители и служители, както и 378 човека от домовете за социални услуги.


Междувременно приключи изследването за COVID-19 с бързи антигенни тестове на педагогическия и непедагогическия персонал в областта. Изследвани са 1069 души, като всички са с отрицателен резултат за коронавирус.

Отностно тиражираната информация за починал след имунизация срещу COVID-19 учител, от Регионалната здравна инспекция в Разград уверяват, че жената е жива и здрава и няма как да има такъв случай досега в областта.

От РЗИ напомнят също, че в условията на извънредна епидемична обстановка публикуването на неверни данни и всяването на паника сред населението не само е неетично, но и подлежи на наказателна отговорност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Февруари 2021 15:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net