Заверката на документи за гражданско състояние, предназначени за чужбина, става 5 лева от днес

By 22 Януари 2019 Прочетена 2451 пъти 0
Това съобщиха от Областната администрация в Разград Това съобщиха от Областната администрация в Разград снимка: КИС 13

От днес заверката на документи за гражданско състояние, предназначени за чужбина, става 5 лева, съобщиха от Областна администрация - Разград.

Това става по силата на Постановление на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи.

След като в края на миналата година в Общинската администрация в Разград бяха въведени нови 20 вида услуги по гражданското състояние, извършвани по електронен път, от 3 януари жителите получиха още едно улеснение. В Областна администрация започна издаването на апостил върху документи за гражданско състояние, предназначени за чужбина. Откакто услугата влезе в сила са издадени 100 апостила.

От днес пък услугата вече ще струва 5 лева, вместо досегашните 15. Документите, които притежават апостил, са освободени от всякаква допълнителна форма на легализация в държавите, които са страни по Хагската конвенция от 1961 година.

Гражданите е нужно да знаят, че издаваните от общините документи трябва да бъдат със специален печат, без който не може да бъде направена заверката. За тази цел трябва да информират общинските служители, че документът им е необходим за представяне в чужбина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 22 Януари 2019 19:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net