Жена от Разградско получи почетна грамота, след като откри и върна 19 300 лева

By 17 Юни 2024
Вътре открила лични документи, портмоне и голяма сума пари, поставени в найлонов плик. Вътре открила лични документи, портмоне и голяма сума пари, поставени в найлонов плик. Снимка: Областна дирекция на МВР - Разград

Почетна грамота за доблестна постъпка връчи директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Диян Симеонов на жена намерила и върнала чанта с пари и документи.

50-годишна жена от село Раковски е намерила и върнала в полицията загубени документи, пари и лични вещи, собственост на възрастна 84-годишна разградчанка.

Съвестната жена е служител на общинското предприятие "Паркстрой". Тя разказа, че се натъкнала на чантата в района на Професионалната гимназия по икономика в Разград около 16:00 часа на 10 юни. Вътре открила лични документи, портмоне и голяма сума пари, поставени в найлонов плик.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Чантата донесла по най-бързия начин в сградата на Областната дирекция на МВР. С помощта на оперативния дежурен и полицейски служители от патрулния екип на Районно управление – Разград е издирена дъщерята на собственичката. В присъствието на двете страни и полицейските служители са преброени парите, които се оказали 19 300 лв. Всички вещи и суми са върнати на потърпевшата, благодарение на съвестната постъпка на жената, която ги е намерила.

На срещата в сградата на Областната дирекция на МВР в Разград днес присъстваха кметът на община Разград Добрин Добрев и областният управител Владимир Димитров. Градоначалникът връчи грамота и ваучер на Джеврие Мехмед, а областният управител – плакет със символа на Разград Златния пегас.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.