ВИДЕО: Жителите на ЖК "Орел" в Разград се сдобиха с нов кът за тихи игри и обновена детска площадка

By 05 Октомври 2021 Прочетена 1527 пъти 0

Обновиха детска площадка и изградиха кът за тихи игри в най-големия жилищен комплекс в Разград - "Орел".

Дейностите бяха извършени от Общинско предприятие "Паркстрой" и обхващат тази част от квартала, която не бе включена в проекта на общината за благоустрояване.

Намерението на местната управа е периодично да се отделят средства и да се рехабилитира игровата и техническата инфраструктура в този район.

Ново на детската площадка до блок 12 в "Орел" е комбинираното игрово съоръжение за деца от 3 до 12 години, а останалите досега съществуващи съоръжения, както и два пясъчника, са освежени, поставени са и пейки и кошчета за смет.


Кътът за тихи игри и забавления под ореха между блокове 7 и 8 пък включва няколко детски съоръжения – люлки и пързалки – и две маси с пейки. Едната е с шахматна дъска, а другата е за игри на карти, домино и "Не се сърди, човече". Самите игрови комплекти посетителите на къта могат да вземат за временно ползване от намиращата се наблизо база на ОП "Паркстрой" или да носят собствени игри. 
Изградена е и къщичка за книги от типа "Вземи, прочети, върни".

При искане от жители на други квартали общинското предприятие има възможност да изгради още кътове за тихи игри и занимания. През тази година поетапно започна частична подмяна на детските съоръжения на съществуващите детски площадки в Разград. То е съобразено както със сигналите на гражданите, така и с обобщената информация от извършен обход и преценка на амортизационното състояние на детските площадки в града.

Част от съоръженията се ремонтират и обновяват от "Паркстрой", но се закупуват и нови на стойност над 15 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Октомври 2021 17:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net