16 наказателни постановления за родители в Русенско, които не пускат децата си на училище

By 19 Декември 2019 Прочетена 1019 пъти 0
Нарушенията се отнасят за периода от 1 юли до 30 октомври Нарушенията се отнасят за периода от 1 юли до 30 октомври снимка: КИС 13

16 наказателни постановления са издадени в област Русе на родители, които не осигуряват на децата си възможност да посещават училище.

Това става ясно от анализа на Регионалното управление на образованието за дейностите по механизма за обхват на отпаднали деца и ученици от образователната система. Нарушенията се отнасят за периода от 1 юли до 30 октомври.

Екипите за обхват много често се сблъсквали с родители, които спирали децата си да ходят на училище, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Спрямо тези, които го правят системно се вземат административни мерки.


Към декември тази година функционират 32 екипа за обхват с общо 489 служители, като 334 от тях са педагогически специалисти.

Липсва информация за близо 300 деца, за които ще се прави справка чрез системата на МВР. Усилията на екипите в момента са насочени и към установяване на статута на 5 и 6-годишни деца, които никога не са били записвани в детска градина и най-вероятно живеят в чужбина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 19 Декември 2019 18:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net