19 станаха жертвите на COVID-19 в Русенско, новите случаи са 7 /ВИДЕО/

By 09 Септември 2020 Прочетена 2097 пъти 0

19 станаха жертвите на COVID-19 в Русенско. През последното денонощие в болницата е починала 82-годишна жена от Русе. Тя е имала множество придружаващи заболявания, сред които неврологични, сърдечно-съдови и диабет.

Междувременно случаите на заразени с коронавирус в детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле станаха 14.

По данни на Регионалната здравна инспекция, за 24 часа е установено още едно момиче на 6 години, което е посещавало детското заведение, с пложителен PCR тест за коронавирус. Става дума за дете от Сливо поле, което е без оплаквания, чувства се добре и е поставено под домашна карантина.


Припомняме, че в края на миналата седмица беше обявен първият случай на заразено дете, което е посещавало детската градина, а вчера бяха установени още три момичета с положителни проби. Така случаите на коронавирусна инфекция в детската градина станаха 14 - 9 души персонал и 5 деца.

През последното денонощие са регистрирани още 6 новозаразени с COVID-19. От тях е хоспитализиран само един 55-годишен мъж, който е настанен в Инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев" с повишена температура, суха кашлица и силна отпадналост.

Останалите петима са без симптоми и са поставени под домашна карантина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 09 Септември 2020 15:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net