28 години затвор и 200 000 лева кръвнина за убийството на Джошкун Сюлейманов

By 13 Януари 2016 Прочетена 2471 пъти 0

24-годишният Милен Бичкиджиев бе осъден на 28 години затвор при първоначален строг режим от петчленен състав на Русенския окръжен съд. Присъдата е за жестокото убийство на 30-годишния Джошкун Сюлейманов, извършено в края на март миналата година. Делото бе гледано по съкратената процедура заради пълните самопризнания.

До убийството се стигнало по време на събиране в квартирата на подсъдимия, който е с основно образование и криминално проявен – при задържането му вече е имал 9 присъди, основно за кражби и противозаконно отнемане на автомобил.

След употребата на алкохол, Милен станал агресивен и се нахвърлил върху 30-годишния Джошкун. Предполага се, че в основата на агресията стоят неизяснени отношения заради жена. Милен нанесъл множество удари по лицето, главата, шията, гръдния кош и корема на жертвата, с юмруци и ритници. Скачал е върху гръдния му кош и го притискал с дървена маса и табуретка, докато Джошкун издъхнал. Едва на следващия ден убиецът се предал в полицията и направил самопризнания.

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за 24-годишния мъж, която, заради съкратеното производство, бе заменена с 28 години лишаване от свобода. Съдът уважи становището на прокуратурата, като към 28-те години затвор прибави и 200 000 лв. кръвнина за родителите на убития.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net