3 населени места в Русенско са били временно без ток през нощта

By 10 Март 2021 Прочетена 1874 пъти 0
3 населени места в Русенско са били временно без ток през нощта 3 населени места в Русенско са били временно без ток през нощта снимка: КИС 13 / архив

Поради повреден далекопровод в три населени места от община Русе е имало временно прекъсване на електрозахранването през нощта.

Става дума за селата Просена, Ново село и Долно Абланово. Най-вероятно частичното спиране на тока се дължи на метеорологичната обстановка.

Екипите на "Електроразпределение Север" работят за отстраняването на авариите, свързани с електроподаването. Към момента проблеми с електрозахранването има единствено в Долно Абланово. В другите две населени места е възобновено електроподаването. Изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов е в постоянен контакт с ръководство на енергодружеството, като в следващите часове се очаква проблемът да се реши.


За последните 24 часа е имало умерен вятър с посока от изток-североизток. Валежите са до 7 л./кв.м. От Метеорологичната обсерватория предупреждават за евентуално усилване на вятъра в следобедните часове, като неговата скорост се очаква да достигне 65 км/ч. Привечер и през нощта има вероятност и за снеговалежи в региона, като утре сутрин температурите се очаква да бъдат отрицателни, а рано в петък до около -6 градуса, което ще е предпоставка за заледяване на пътни участъци. От пътно-поддържащите фирми и Областното пътно управление са в готовност веднага да реагират при влошаване на времето.

Към момента няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в региона. Няма и затворени пътища в областта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Март 2021 10:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net