30 от 62 настанени деца в русенския приют през миналата година са били на нелегални имигранти

By 12 Април 2016 Прочетена 1194 пъти 0

Искат промяна на нормативната база заради децата на мигранти с неясен правен статут. Според запознати с проблема, действащото българско законодателство не обхваща всички казуси. Въпросът бе повдигнат по време на днешната областна комисия по здравеопазване в Русе. 

От 62 деца настанени в приюта в Русе през миналата година, 30 са били на незаконни имигранти. Според председателя на местната организация на българския червен кръст д-р Руденко Йорданов, в момента съществуващата нормативна база не обхваща всички казуси при задържане на мигранти, които минават незаконно българската граница. 

Това поставя и въпроса за опазване на общественото здраве. Беше даден пример с който нагледно да се покаже нуждата от нова нормативна база по отношение на децата на нелегалните имигранти.

Предложението за промяна в нормативната уредба ще бъде изготвено в писмен вид и гласувано на постоянната секторна комисия в областта на здравеоазването. След това ще бъде изпратено до компетентните органи за становище и предприемане на последващи действия. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net