fbpx

39 са контактните на заразения с COVID-19 ученик в Русе /ВИДЕО/

By 17 Септември 2020 Прочетена 2131 пъти 0

39 са контактните лица на ученикът от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, който вчера бе диагностициран с COVID-19.

За това съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

На 15 септември момчето се усъмнило че нещо не е наред, тъй като загубило обонянието си. Нямало повишена температура, но постъпило отговорно и отишло при личния си лекар, който го изпратил да си направи тест за COVID-19. Пробата излязла положителна и от Регионалната здравна инспекция веднага уведомили директора на училището.


Под карантина е целият клас на заразения ученик. Той се намира в добро състояние. Карантинираните съученици на заразеното момче също се чувстват добре. Директорът Галина Бобева заяви, че резултатът от PCR теста на класния ръководител вече е изляъл и е отрицателен.

Всички останали деца в Математическата гимназия проължавт обучението си присъствено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и на изискванията за дезинфекция и лична хигиена, заяви директорът на Математическата гимназия в Русе Галин Бобева. Проведена е и среща с родителите, на която е станало ясно, че няма никакво притеснение или напрежение сред тях заради случая със заразения ученик.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Септември 2020 16:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.