42 години след разрушаването възстановеният храм "Всех Святих" в Русе отново отвори врати

By 10 Септември 2017 Прочетена 1342 пъти 0
Днес той бе благословен лично от Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. На събитието присъстваха още Русенският митрополит Наум, свещеници от Русия, Румъния и Украйна, министър-председателят Бойко Борисов и стотици граждани Днес той бе благословен лично от Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. На събитието присъстваха още Русенският митрополит Наум, свещеници от Русия, Румъния и Украйна, министър-председателят Бойко Борисов и стотици граждани КИС 13

Възстановеният храм "Всех Святих" в Русе отвори врати.

Днес той бе благословен лично от Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. На събитието присъстваха още Русенският митрополит Наум, свещеници от Русия, Румъния и Украйна, министър-председателят Бойко Борисов и стотици граждани.

Русенските легенди сочат, че след събарянето на църквата за една нощ през 1975 година от комунистическата власт, над града тегне проклятие. Мнозина миряни днес се помолиха и запалиха свещ тегнещата над Русе повече от 40 години прокоба най-накрая да падне.

Патриарх Неофит бе видимо развълнуван, тъй като, като Русенски митрополит, той участва активно в кампанията по набиране на средства за възстановяването на храма.

Освен това възстановената църква получи и подарък от Руския патриарх Кирил - 8 камбани, които предстои да бъдат осветени преди да бъдат поставени в църквата.

Повече информация и подробности около откриването на храма "Всех Святих" гледайте утре в Новините на КИС 13!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net