5000 лева глоба за строеж на леярна без разрешително в Русе /ВИДЕО/

By 31 Май 2021 Прочетена 3388 пъти 0

След проверка по сигнал Община Русе е санкционирала с 5000 лева фирмата "Метал Фюжън", която иска да строи леярна в западната промишлена зона.

Причината за това е, че е правено преустройство без необходимите строителни документи.

Става дума за дейности по преработка чрез топене на скрап от черни метали с капацитет до 3 тона на ден и произовдство на детайли от въглеродна и неръждаема стомана.


На 21 декември миналата година е подаден сигнал, че фирмата е извършвала строителни дейности без надлежните разрешителни. Извършена е проверка, която установява преустройство, за което от фирмата не са представили строителните книжа. На 10 февруари е издаден констативен акт на база извършената проверка, след което от фирмата уведомяват Общината, че са премахнали незаконните съоръжения.

Както е по процедура, на 14 юни ще се проведе обществено обсъждане на инвестиционното предложение за строителство на леярна и производство на детайли от стомана. От Общината за поставили две задължителни условия във връзка с инвестиционното намерение.


Според доклада за оценка на въздействието върху околната среда, не се очаква значителен ефект върху атмосферата, почвата, водата и здравето на населението от експлоатацията на обекта.

Затова от колектива изготвил ОВОС-а препоръчват на Експертния съвет при Регионалната екоинспекция да одобри реализацията на инвестиционното предложение при спазване на мерките и препоръчките в доклада.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 31 Май 2021 17:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net