fbpx

Арман Бабикян в Русе: Липсата на оставка не ни отчайва, напротив /ВИДЕО/

By 05 Декември 2020 Прочетена 1520 пъти 0

Неуспехът на масовите антиправителствени протести не ни отчайва.

Това заяви в Русе Арман Бабикян, част от "Отровното трио", който бе заедно с адвокат Николай Хаджигенов на среща с жителите на крайдунавския град.

И най-дългият път тръгва с първата крачка. Опитахме се да правим първи крачки в годините назад, четохме „Винету“ пред централата на ГЕРБ, правихме скулптури от тикви пред Министерски съвет. Какви ли неща не правихме. И бяхме по трима, по петима. Журналистите бяха повече от нас. Сега изведнъж, когато избухна площада и казаха „Ау, какво стана“. Ами да, това стана. Не се отчаяхме, когато бяхме само трима или само петима. И сега, няма да се отачаяме.

заяви Бабикян


Той обясни, че целта на обиколките на "Отровното трио" в страната са да се срещнат с хората, които са ги подкрепяли в дните на протестите.

По-конкретно става въпрос за създаването на комитет от доброволци, към Триото.

а практика това са хора, с които само сме си писали и сме се чували по телефона 4 месеца наред. Това са хора, които ни подкрепяха, но нямаха как да са с нас на площада. Подкрепата за протестите беше 65-67%. По време на големите „въсатания“ присъстваха само 100-120 хиляди. Няма как всички да се изсипят. 67% са все едно 3 милиона души да дойдат на протестите, няма как да стане.

каза още Бабикян


Той бе категоричен още, че промяната зависи от всеки един гражданин.

Държавата произтича от гражданите, а не гражданите от държавата. Ако си дадем сметка за това, тогава може би бихме се осмелили да направим първа или втора крачка. България е пълна с поговорки, които ти дават шанса да слезеш в мазата и да затваряш зелето, но не те карат да излезеш на площада и да кажеш "Ей, хора, вие ме ограбвате."

категоричен бе Арман Бабикян

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 05 Декември 2020 18:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net