Ремонти на близо 108 километра пътища в Русенско ще бъдат завършени до края на октомври

By 11 Септември 2021 Прочетена 1869 пъти 0
Близо 108 километра пътни ремонти в Русенско ще бъдат завършени до края на октомври Близо 108 километра пътни ремонти в Русенско ще бъдат завършени до края на октомври КИС 13

Рехабилитацията на шест пътни участъка от републиканската пътна мрежа в област Русе предстои да бъде завършена до края на октомври тази година.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Областното пътно управление Стамен Савов.

Става дума за превантивни ремонти на близо 108 километра пътища. По-конкретно говорим за трасето от Борисово до Черешово (община Сливо поле), където остава единствено необходимостта от полагане на маркировка, както и пътищата от Писанец до Глоджево през Ветово (община Ветово), Две могили – Широково – Острица (община Две могили), Новград – Джулюница, а също и от Кривина до Вардим (община Ценово), т.е. до границата на област Русе с Велико Търново.

Ремонтните дейности включват полагане на нов асфалт, подмяна на бордюри, мантинели и маркировка. Поставят се нови пътни знаци. Колкото до пътя Русе – Кубрат, то остават частични довършителни дейности, които в рамките на следващия месец би трябвало да приключат, счита Стамен Савов.


През следващата година се очаква да бъдат ремонтирани още четири пътни участъка в региона с обща дължина от близо 50 километра. За два от тях вече има и изготвени проекти, което означава, че единствено се очаква отпускане на финансови средства за започване на дейностите на терен.

Първи в списъка са пътят между Ветово и Семерджиево и пътят от разклона за Пиргово до след село Мечка. Ремонти се предвиждат и на пътя от разклонението за Плевен до границата с област Велико Търново, която се намира между Полско Косово и Полски Тръмбеш, както и от участъка от кръговото кръстовище на Бяла до границата между Русенска и Великотърновска област. За последните два пътни участъка все още няма проект.

Данните на Областното пътно управление сочат, че дължината на републиканската пътна мрежа в региона е близо 512 километра, като за последните четири години са ремонтирани 217 от тях, в това число влизат и тези 108 километра, които ще бъдат завършени тази есен. Други 200 километра от републиканските пътища са в добро експлоатационно състояние, а около 90 са в незадоволително и попадат в т.нар. графа "лоши пътища".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 11 Септември 2021 14:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net