ВИДЕО: Боклуците около контейнерите в Русе коствали 20 000 лева за 10 дни

By 16 Септември 2021 Прочетена 1305 пъти 0

Почти 500 000 лева са глобите за фирмата по сметосъбиране в Русе през миналата година.

За 2021-ва до момента санкциите са за близо 170 000 лева. Въпреки постоянния контрол, около контейнерите продължават да се изхвърлят битови отпадъци. От Общината за пореден път призоваха гражданите да бъдат отговорни и да използват съдовете по предназначение.

Само за 10 дни са загубени близо 20 000 лева, тъй като битовите отпадъци, струпани около контейнерите, заедно с едрогабаритните, се извозват и предават директно на Регионалното депо за обезвреждане, а не в инсталацията за предварително третиране.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков обясни, че за да се намали количеството на отпадъците, те трябва да бъдат сухи. Затова са избрали такива съдове, които да не позволяват сметта да се мокри.


Община Русе проследява всеки ден работата на фирмата-изпълнител чрез GPS устройства, разположени в сметоизвозващите автомобили. Задължение на служителите е и да събират изхвърлените извън контейнерите отпадъци, което също отнема време и с това забавя графика за почистване.

Кметът за пореден път призова гражданите добросъвестно да изхвърлят отпадъците в контейнерите, а не извън тях.

В момента общината работи по проект за изграждане на 5 мобилни пункта за рециклиране на отпадъци от домакинствата в Русе, както и разполагането на контейнери за строителни отпадъци.

Вижте повече подробности във видеото.

Разширен репортаж по темата може да видите в КИС 13 ПЛЮС +

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Септември 2021 17:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net