Четири акта състави РИОСВ на русенско предприятие

By 06 Март 2019 Прочетена 1528 пъти 0
Нередностите са констатирани при извънредна проверка по сигнал за изтичане на цветни води в река Дунав на 21 февруари Нередностите са констатирани при извънредна проверка по сигнал за изтичане на цветни води в река Дунав на 21 февруари КИС 13

Четири акта за установени нарушения на екологичното законодателство съставиха експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите на предприятие за производство на мая в Русе.

Нередностите са констатирани при извънредна проверка по сигнал за изтичане на цветни води в река Дунав на 21 февруари.

От РИОСВ посочват, че три от актовете са съставени за неизпълнение разпоредбите на Закона за водите. Инспекторите са установили, че дружеството зауства в Дунава непречистени производствени отпадъчни води без необходимия разрешителен документ. Резултатите от взетите водни проби показвали многократни превишения на изпитваните показатели като неразтворени вещества, азот амониев, общ фосфор, химична и биологична потребност от кислород.

За установената реконструкция на ферментационния цех в предприятието също е съставен акт за нарушение на Закона за опазване на околната среда.

От Регионалната екоинспекция обмислят допълнителни административни мерки спрямо предприятието. Предстои последващ контрол по изпълнение на дадено предписание.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Март 2019 18:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net