COVID-19 в русенските училища: 5 паралелки са поставени под карантина за ден /ВИДЕО/

By 13 Октомври 2020 Прочетена 4696 пъти 0

13-годишно момче и двама учители са сред новозаразените с COVID-19 в област Русе през последното денонощие.

Учениците от 5 паралелки в три училища са поставени под домашна карантина за 14 дни.

Както телевизия КИС 13 съобщи още снощи жена на 44 години, която преподава в първи клас в Средно училище "Васил Левски" е заразена с коронавирус. Там под карантина са две паралелки и още един учител, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. За двете паралелки ще бъдат приложени компенсаторни механизми в обучението при завръщането на децата в класните стаи след 14-дневаната карантина.


Другият заразен учител с COVID-19 е 55-годишна жена, която преподава във втори и трети клас на СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ". Тя е била последно на работа миналия петък. Под карантина са 43-ма ученици от двете паралелки, като епидемичните проучвания продължават. Сред новоустановените случаи е и 13-годишен ученик от ПЧСУ "Леонардо да Винчи". 11 деца от паралелката в която се обучава момчето ще бъдат под 14-дневна домашна карантина.

Към момента в страната заразени с короанвирус са над 140 учители и още толкова ученици, каза в Русе заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Ако учител бъде хоспитализиран с коронавирус ще получи еднократна помощ от Синдиката на българските учители, заяви от своя страна председателят на синдикалната структура Янка Такева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 13 Октомври 2020 15:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net