ВИДЕО: Дават още 5,5 млн. лв. за водния проект на Русе, част от тях са за асфалтиране

By 17 Ноември 2022 Прочетена 1004 пъти 0

Допълнителни 5,5 милиона лева се осигуряват на ВиК - Русе по водния цикъл.

Те ще бъдат използвани за индексация на договорите с фирмите. Средствата ще бъдат разпределени пропорционално между всички изпълнители. 

Сумата се отпуска от Министерството на околната среда и водите, който е управляващият орган по програмата. Увеличаването на общата стойност на водния проект ще даде възможност на строителите да продължат да работят и да бъдат компенсирани за инфлационните процеси, като догодина отново ще бъдат търсени още възможности за осигуряване на допълнителни средства.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Част от допълнителните средства ще отидат и за ремонт на разкопаните улици, стана ясно днес по време на редовното заседание на Общинския съвет в Русе, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. Междувременно все още няма решение как да бъде възстановена настилката на улица "Цар Калоян".

Въпреки че по проекта са предвидени средства за асфалтиране, се търсят начини за обезпечаване на допълнителен финансов ресурс, заяви на сесията кметът Пенчо Милков.

През следващата седмица предстоят изпитания на резервоара на бул. "Христо Ботев", след което настилката ще бъде възстановена. Според срока, заявен от строителите, се очаква участъкът да бъде асфалтиран до 3 седмици.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Ноември 2022 18:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net