Депутати имат съображения относно управлението на парите в бъдещия ВиК холдинг

By 22 Януари 2020 Прочетена 1242 пъти 0

Притеснително е общото управление на паричните потоци в бъдещия ВиК холдинг, създаден с решение на Министерски съвет.

Това смята народният представител Искрен Веселинов. Затова той е поканил министър Петя Аврамова на изслушване в парламентарната комисия по регионална политика в седмицата след вота на недоверие.

Припомняме, че Министерският съвет реши да бъде учреден "Български ВиК холдинг", който ще е изцяло държавна собственост с капитал от 1 млрд. лева. Средствата ще бъдат предоставени от Централния бюджет за 2020. Правата на държавата ще се упражняват от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Създаването на новия холдинг е с цел решаване на сериозните проблеми пред ВиК сектора.


Народният представител Искрен Веселинов обаче има едно основно притеснение свързано с общото управление на паричните потоци и по-конкретно - ще се пренасочват ли средства от работещи в неработещи ВиК-та в страната.

Междувременно стана ясно, че холдингът няма да възлага процедури по обществени поръчки, финансирани по Оперативна програма "Околна среда", тъй като ВиК дружествата остават самостоятелни юридически лица и са бенефициенти по програмата с всички произтичащи от това права и задължения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Януари 2020 19:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net