"Добре дошли на Марс": Протестиращи пак блокираха пътя Русе - Варна /ВИДЕО и СНИМКИ/

By 11 Юли 2020 Прочетена 2917 пъти 0

Отново протест за започването на основния ремонт на пътя Русе - Кубрат затвори движението на кръстовището на изхода на Русе за Варна днес преди обяд.

Хората са убедени, че стига да пожелаят, от АПИ могат да започнат рехабилитацията на пътя веднага, без да чакат септември, както обещаха за началото на ремонтните дейности.

След като затвориха главния път за 20-ина минути, протестиращите освободиха пътното платно, за да преминат колоните от чакащи автомобили в двете посоки, след което на няколко пъти отново блокираха движението със скандирания "Искаме си пътя!".

РЕКЛАМА:
2.jpg

Това е вторият протест на жители от няколко населени места в Русенско, които редовно ползват пътя за Кубрат. Те настояват ремонтът да започне веднага и не вярват на обещанията от страна на представители на АПИ, че рехабилитацията ще тръгне през септември.

Затова са твърдо решени всяка събота да излизат на протест и да затварят главния път за Варна докато не видят машините в действие.

3.jpg


Припомняме, че през по-миналата седмица в Русе беше председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, който увери, че пълната рехабилитация на пътя започва през септември. На протеста миналата събота беше дошъл и директорът на Областното пътно управление в Разград Людмил Янев, който заяви, че двата лота на дългия 47 километра участък ще се изпълняват едновременно, за да може рехабилитацията на пътя да приключи по-бързо.

Хората обаче и тогава и сега се заканиха, че протестите ще продължат, докато не започнат реални строителните дейности на пътя Русе - Кубрат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 11 Юли 2020 12:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net