Д-р Цветан Райчинов: Допълнително здравно осигуряване ще засегне всички социални групи

By 12 Септември 2018 Прочетена 1729 пъти 0
Според него предложеният модел за допълнително здравно осигуряване ще засегне всички социални групи Според него предложеният модел за допълнително здравно осигуряване ще засегне всички социални групи КИС 13

Два модела на здравно осигуряване предлагат от Mинистерството на здравеопазването.

Единият е въвеждането на втора задължителна вноска от 12 лева на месец, а другият включва демонополизация на Националната здравноосигурителна каса.

Според председателя на Българския лекарски съюз в Русе д-р Цветан Райчинов, който два мандата бе председател на националната структура смята, че предложеният модел за допълнително здравно осигуряване ще засегне всички, включително и най-уязвимите социални групи.

В проекта се предвижда чрез втората задължителна здравна застраховка от 12 лева на месец да се доплащат медицински услуги на стойност над 700 лева.

Финансовият министър Владислав Горанов се обяви против въвеждането на втора задължителна здравна вноска, вместо това предлага друг модел на осигуряване.

Разбира се ние разполагаме и с много по-актуални данни за състоянието на държавната сметка. Към последни данни в края на месец август превишението на приходите над разходите е близо два милиарда и половина

заяви финансовият министър
Очаква се новият модел за здравно осигуряване на бъде готов до края на месеца.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Септември 2018 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net