Доц. Мангъров в Русе: Няма да има втора вълна на COVID-19 /ВИДЕО/

By 03 Юни 2020 Прочетена 3429 пъти 1 comment

Няма да има втора епидемия от коронавирус наесен.

Това прогнозира в Русе специалистът по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров, който участва в медицински форум за COVID-19, организиран от партия АБВ.

Много сериозни са икономическите последици за болниците, които отчетоха многократно намален прием на пациенти по време на извънредното положение и съответно минимални приходи. Беше даден пример с болница във Варна, която изградила две отделения за лечение на пациенти с коронавирус.


Националния консултант по неврохирургия доц. д-р Георги Кючуков смята, че епидемията се отразила изключително негативно върху цялостния здравен статус на населението.

Според председателя на партия АБВ Румен Петков, не са ясни мотивите на Националния оперативен щаб за действията, които са предприети за борба с коронавируса. Затова на 22 май са внесли заявление за достъп до обществена информация до правителството, с което искат копие от протоколите на заседанията на щаба. От АБВ не са доволни и от състава на Националния щаб, в който липсвал инфекционист и представител на Сдружението на общините.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Юни 2020 16:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net