Два "зелени коридора" за ваксинация в Русенско през тази седмица

By 16 Август 2021 Прочетена 1202 пъти 0
Два "зелени коридора" за ваксинация в Русенско през тази седмица Два "зелени коридора" за ваксинация в Русенско през тази седмица снимка: КИС 13

Два "зелени коридора" за ваксинация срещу COVID-19 ще функционират през тази седмица в област Русе.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки делничен ден от 09:00 до 16:00 часа в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков" в Русе, както и от 14:00 до 18:00 часа в МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла.


Двата имунизационни пункта са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на "Пфайзер", "Модерна", "Астра Зенека" и еднодозовият препарат на "Янсен".

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net