Две училища в Русенско минават изцяло на онлайн обучение /ВИДЕО/

By 04 Ноември 2020 Прочетена 2869 пъти 0

Учениците от V до VII клас в Математическата гимназия в Русе също минаха на обучение в електронна среда след искане на Педагогическия съвет.

Децата ще се върнат по класните стаи заедно с учениците от гимназиалния етап на образование, които със заповед на министъра, ще учат от вкъщи до 12 ноември.

Начално училище "Петко Рачов Славейков" в Бяла също минава на електронно обучение, но само до края на седмицата.


От Математическата гимназия поискали от Министерството на образованието да им разреши и учениците от V до VII клас да минат до 12 ноември в електронна форма на обучение, тъй като има 9 отсъстващи учители, от които петима са с коронавирус.

Освен това всички преподават както на учениците в гимназиален етап на обучение, така и на тези до VII клас. Мотивираното искане е одобрено от министъра на образованието.

Заради директор с COVID-19, начално училище “Петко Рачов Славейков” в Бяла също минава на електронно обучение за няколко дни. Учебните занятия там в училището се възобновяват на 9 ноември.

Така се случи, че директорката е контактувала с целия педагогически персонал. Влизала е във втори и в трети клас да помага и да замества. Имайки предвид, че имаха четиридневна ваканция и сега им даваме още пет дни почивка, се надяваме, че нещата ще се успокоят. Консултирали сме действията с болницата и с председателя на Координационния щаб. Мисля, че така ще ограничим разпространението и ще успокоим деца и родители.

заяви за Новините на телевизия КИС 13 кметът на Община Бяла Димитър Славов

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 04 Ноември 2020 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net