Европейски полъх… на тиня

By 05 Септември 2017 Прочетена 2070 пъти 0

Два от подлезите на кръговото кръстовище в Русе отново замирисаха на тиня.

Едва ли е тайна за когото и да е, че съществува проблем с оттичането на водата в някои участъци от пешеходната зона на кръговото. След това те закалват, но проблемът се задълбочава допълнително и заради факта, че никой не минава да чисти.

Така е и сега след дъжда в неделя. В момента калта е изсъхнала и е образувала половин сантиметър слой прах, който русенци дишат докато минават през подлезите.

Засъхналата кал и миризмата на тиня правят лошо впечатление и на гостите на града. Докато беше на мястото, екипът на КИС 13 срещна мексиканец, който минаваше по един от двата подлеза.

"Като минахме преди оттук първо усетихме миризмата и после забелязахме, че има кал, която сега е изсъхнала. Това не е добре за имиджа на град като Русе.", каза той.

Хората предполагат, че за да се събира кал, подлезите не са направени както трябва. Според русенци наложеният от Общината контрол трябва да е значително по-добър.

Гражданите се надяват, подлезите поне да бъдат измити, за да не дишат прахоляка и да се създава лошо впечатление на гостите на града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net