ВИДЕО: ГЕРБ няма да подкрепи разширяването на зоната за платено паркиране в Русе

By 26 Юни 2024

ГЕРБ няма да подкрепи предложението за разширяване на зоната за кратковременно платено паркиране в Русе.

Според общинския съветник Орлин Дяков, на този етап не е възможно да се вземе информирано решение, поради липсата на експертиза и анализ.

Докладната записка ще се разгледа утре на заседанието на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 09:00 часа.

Припомняме, че предложението е внесено от общинския съветник Галичка Николова по инициатива на граждани. Предвижда се зона за кратковременно платено паркиране да станат всички улици, площади и паркинги, общинска собственост, които се намират в района затворен между булeвардите "Скобелев", "Цар Освободител", "Цар Фердинанд" и "Придунавски", пл. "Свети Никола" и улиците "Цар Калоян", "Рила" и "Николаевска" до кръстовището с бул. "Скобелев".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според вносителя, Наредба 18 на Общинския съвет ясно определя кога и къде се въвеждат такива зони, а именно на улици, площади и паркинги, където търсенето на места за паркиране е по-голямо от предлагането. Общински съветници от ГЕРБ обаче смятат, че на този етап е твърде рано да се вземе подобно решение.

Затова на утрешното заседание на Общинския съвет в Русе, от групата на ГЕРБ смятат да не подкрепят предложението за разширяване на зоната за платено паркиране в центъра на града.

Вижте повече за мотивите им във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.