ВИДЕО: "ГЕРБ - СДС" призоваха за разговори без ултиматуми и условия

By 28 Ноември 2022 Прочетена 795 пъти 0

Разговори за съставяне на кабинет без ултиматуми и условия между политическите сили, искат от "ГЕРБ - СДС".

Това заяви в Русе председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. По думите й, те са изпратили на всички партии в парламента тяхната програма от 140 страници за възстановяване след кризите.

От "ГЕРБ - СДС" заявиха готовност отново да започнат разговори по секторни политики, в опит да се състави правителство, независимо с кой мандат.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Десислава Атанасова отново заяви, че направените отстъпки за Обществения съвет към ЦИК, район "Чужбина" и заявленията за гласуване зад граница остават, за да има конструктивен диалог, но е категорична, че с промените в Изборния кодекс искат да дадат възможност на гражданите да избират как да гласуват – с машина или бюлетина.

Междувременно, заради серията от събития по Българо-турската граница и във вътрешността на страната и все по-честите атаки на групи с мигранти, от "ГЕРБ - СДС" предлагат законодателна инициатива за промяна в Наказателния кодекс за увеличаване на санкциите за трафик на мигранти.

От "ГЕРБ - СДС" изразиха надежда правна комисията в Народното събрание да успее да разгледа промените в НК през тази седмица.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 28 Ноември 2022 19:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net