fbpx

ВИДЕО: Главният прокурор поиска имунитета на русенския депутат Рена Стефанова

By 10 Май 2022 Прочетена 506 пъти 0

Главният прокурор Иван Гешев поиска имунитета на депутата от Русе Рена Стефанова заради образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на пешеходец.

Съгласно правилника за организацията и дейността на Парламента, това може да стане само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на народния представител.

РЕКЛАМА


С пост в социалната мрежа "Фейсбук", Рена Стефанова заявява намерението си още утре да направи необходимото, за да и бъде свален депутатският имунитет.

Тя изразява съжаление за случилото се и заявява, че е готова да си понесе последствията.

В последния момент забелязах пресичащата жена. Направих всичко възможно да спра, но за съжаления я закачих, което доведе до падането й на пътното платно. Настоях да бъде прегледана от лекар и я откарах лично до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих полицията за инцидента и двете с пострадалата дадохме обяснения. При прегледа, се установи, че е налице спукване на кост, което според Наказателния кодекс се квалифицира като средна телесна повреда и е образувано досъдебно производство. Напълно излишно е да занимавам колегите си в Народното събрание с моя имунитет и още утре ще направя необходимото ,той да бъде свален, защото считам, че така е редно!

пише в част от позицията си Стефанова

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 10 Май 2022 19:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net