Хероин за близо 3,6 милиона лева заловиха на Дунав мост при Русе /ВИДЕО, СНИМКИ и ПОДРОБНОСТИ/

By 18 Ноември 2019 Прочетена 1645 пъти 0
На място днес бяха зам.-главният прокурор Иван Гешев, гл. секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на Агенция "Митници" Георги Костов На място днес бяха зам.-главният прокурор Иван Гешев, гл. секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на Агенция "Митници" Георги Костов снимки: КИС 13

Хероин за над 3,6 милиона лева задържаха на Дунав мост при Русе. Количеството е в особено големи размери – 93,6 килограма.

Наркотикът е задържан при щателна проверка вчера сутринта на пункт "Изход" на микробус с българска регистрация, управляван от 56-годишен водач. Той е задържан за 72 часа.

На един от митничарите направило впечатление нетипичното дъно на автомобила и отклонил водача за щателна проверка. Вследствие на това е станало ясно, че в бусът е имало тайник, в който е бил открит наркотикът, обясни директорът на Агенция "Митници" Георги Костов.

1.jpg


В резултат на процесуално-следствени действия е привличен като обвиняем за трафик на наркотици в особено големи размери. В такива случаи законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба между 100 000 и 300 000 лева, поясни наблюдаващият прокурор Анрей Ангелов.

В проверката са участвали служители от звено за противодействие на наркотрафика към митническо разузнаване и разследване отдел "Дунавски". Разследването по случая продължава като се работи с партньорските служби в Западна Европа, тъй като най-вероятно става дума за международен трафик на наркотици, заяви главният главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2019 14:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net