Хранителните пакети за нуждаещи се в област Русе са раздадени на 75%

От БЧК отчитат, че по селата в областта раздаваемостта е доста по-висока отколкото в градовете От БЧК отчитат, че по селата в областта раздаваемостта е доста по-висока отколкото в градовете снимка: КИС 13

Малко над 75% от правоимащите в област Русе са взели хранителна помощ по Европейската програма за подпомагане на нуждаещи се.

Въпреки усилията на доброволците от БЧК да уведомят определени групи, че имат право на хранителна помощ, около 25% от лицата и семействата в Русенска област не са отишли да получат полагащите им се продукти.

След като има яснота точно какво количество от хранителните продукти са останали нераздадени, от Агенция "Социално подпомагане" ще спуснат нов списък с правоимащи, който ще се различава от онсовния за раздаване на продуктите.

От БЧК отчитат, че по селата в областта раздаваемостта е доста по-висока отколкото в градовете, като има населени места, където почти 100% от правоимащите са получили полагащите им се хранителни продукти.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН