И Юридическият факултет на Русенския университет минава онлайн

By 16 Октомври 2020 Прочетена 2960 пъти 0
И Юридическият факултет на Русенския университет минава онлайн И Юридическият факултет на Русенския университет минава онлайн снимка: КИС 13

Днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев издаде нова заповед, с цел да се засили превенцията на разпространението на COVID-19 във висшето училище.

С нея студентите от всички курсове в Юридическия факултет ще преминат на онлайн форма на обучение, считано от понеделник /19 октомври/, при спазване на седмичния учебен разпис.

За намерението си ректорът съобщи още в сряда, когато пред камерата на телевизия КИС 13, той категорично опроверга, че извеждането на студенти от университета е заради положителна проба за COVID-19 на преподавател.


С новата заповед не се отменят предишните разпореждания за прилагане на противоепидемични мерки. Носенето на предпазни средства остава задължително, както и дезинфекцията, спазването на дистанция; засилването на контрола и самоконтрола, ограничаването на потока от студенти и др.
 

Контролът по спазването на мерките срещу коронавируса във висшето училище в Русе ще бъде стриктен за всеки, в т.ч. за академичния състав, служители, работници и външни лица, които посещават университета.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 16 Октомври 2020 15:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net