Икономическа полиция в Русе иззе над 2000 бр. "маркови" парфюми и дрехи

By 23 Май 2023 Прочетена 820 пъти 0
Икономическа полиция в Русе иззе над 2000 бр. "маркови" парфюми и дрехи Икономическа полиция в Русе иззе над 2000 бр. "маркови" парфюми и дрехи снимка: ОДМВР - Русе

Вчера в Русе от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при областната дирекция в крайдунавския град е проведена специализирана полицейска операция по линия на престъпленията срещу интелектуалната собственост и контрабандата.

В хода на акцията е извършена проверка на пътнически автобус "Мерцедес", движещ се по направление Република Турция – Република Румъния.

Той е спрян в района на ГКПП-Дунав мост и при последвалите съвместни действия със служители на Агенция "Митници" в багажното отделение на превозното средство са открити различни артикули /маратонки и дрехи/, носещи името и белезите на известни търговски марки /"Adidas", "NIke", "The North Face", "Dolce&Gabana", "KARL", "Philip Plein", "Polo"/.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В специално пригодено за тайник помещение, зад резервоара на автобуса, са установени още и 86 кашона с парфюми на известни търговски марки. Констатирано е, че стоките са без нужните документи за произход, без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание.

Иззети са общо 700 броя парфюми и 1600 броя текстилни артикули от румънски гражданин на 53 години.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе, за престъпление  по чл. 172б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Според първоначалните данни на маркопритежателите, с деянието е нанесена вреда на обща стойност над 250 000 лв.

Предстои установяване на точната стойност на пропуснатите печалби на притежателите на изключителните права на марките.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 23 Май 2023 17:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net