Илия Сяров бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Русе"

By 06 Май 2024
Илия Сяров бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Русе" на тържествена церемония Илия Сяров бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Русе" на тържествена церемония Снимка: Община Русе

Илия Сяров бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Русе" на тържествена церемония, която се проведе в Заседателната зала на Община Русе днес.

Наградата му бе връчена от председателя на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев и от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Почетното звание се дава традиционно на празника на града 6 май, а тази година вниманието е насочено към треньора по бокс Илия Сяров, като решението беше подкрепено единодушно от Общински съвет – Русе.

Г-н Сяров е основател на създадения през 1993 г. Боксов клуб "Русе" и от основаването му до настоящия момент е негов изпълнителен директор. Спортният клуб трупа успехи, като те се дължат на дългогодишна, професионална и всеотдайна работа на неговия колектив, измежду които са състезатели, треньори, спонсори и Управителен съвет. Към момента в клуба работят четирима треньори, които се отличават с висок професионализъм и спортно майсторство. В школата тренират деца от 10 – 18 години (момичета и момчета), както и мъже и жени над 18 годишна възраст.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Първият медал на негов състезател от голямо състезание е през 1996 г. на Световно първенство по бокс за юноши в далечна Куба, когато в категория 67 кг. неговият син – Павел Сяров, заема II-ро място.

През годините спечелените отличия са много, между които от световни първенства, европейски първенства за жени и мъже, европейски първенства за юноши и девойки, европейски първенства на Европейски съюз и много, много медали.

На тържественото заседание присъстваха семейството на г-н Сяров, ръководството на Община Русе, общински съветници и представители на медиите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.