Интегрирано пропадане

By 08 Юли 2016 Прочетена 2202 пъти 0

5 месеца след пропадането на участък от велоалея до блок 302 в Русе, не е направен никакъв ремонт. Не само това, но и мястото продължава да се сляга, като сега се е отворила голяма дупка, която представлява непосредствена опасност за велосипедистите, тъй като е на завой и се забелязва в последния момент, когато може вече да е късно. 

Велосипедистите, в голямата си част млади хора, не са доволни от местата на някои от трасетата, включително и това с пропадането, тъй като не са удобни. Затова нерядко, въпреки че има изградена велоалея до блок 302, те предпочитат да карат по улицата.

Русенци си обясняват пропадането в участъка с некачествено и бързо строителство.

На кадрите се вижда как е изглеждал пропадналият участък в началото на февруари. Тогава обяснението беше, че в резултат на обилните снеговалежи, теренът наоколо е започнал да се сляга и пропадането е обхванало част от велоалеята. Тогава получихме уверението, че слягането е констатирано от специалисти и че се касае за няколко отделени бордюра. Изпълнителят на строително-монтажните работи трябваше да започне работа за отстраняване на дефектите при подходящи метеорологични условия.

Въпреки, че от февруари досега е имало десетки слънчеви дни с високи температури, е видно, че не са предприети абсолютно никакви мерки за извършване на ремонт. Дано докато това се случи, да не се стигне до неприятен инцидент с колоездач по интегрираната велосипедна мрежа в Русе. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net